Flo­ren­tijn­se ei­e­ren

Perfect voor een heerlijke weekendbrunch.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans brunch Perfect voor een heerlijke weekendbrunch. 2 personen
3 34

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Splits de eieren. Zet een ruime pan met water op een laag vuur en breng een andere pan met water en wat zout aan de kook. Doe voor de hollandaisesaus 2 eidooiers met wat zout en gemalen witte peper in een vuurvaste kom en klop, terwijl u langzaam het citroensap toevoegt, een paar minuten met een garde tot het dik wordt. Het eiwit gebruikt u niet.
 2. Snijd de boter in blokjes. Smelt 100 g boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur tot gloeiend heet. Schenk de hete boter langzaam en al kloppend met de garde, zodat het niet schift, bij de eidooiers. Breng op smaak met witte peper en eventueel zout. Zet de kom op de pan met water op laag vuur om warm te houden.
 3. Maak nu het eiergerecht. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat klontjes boter en de spinazie toe. Breng op smaak en haal de pan van het vuur als de spinazie is geslonken.
 4. De pan met gezouten water staat inmiddels te koken, dus draai het vuur wat omlaag. Breek de eieren voorzichtig elk in een kopje en laat ze in een vloeiende beweging in het kokende water glijden. Een zachtgepocheerd eitje heeft ongeveer 3 min. nodig, een iets steviger ei zo'n 4 min.
 5. Halveer de beschuitbol horizontaal. Doe de helften van de beschuitbol in een broodrooster. Schep na een paar min. met een gladde schuimspaan 1 ei uit de pan.
 6. Voel even met uw vinger; voelt het te zacht, laat de eitjes dan nog 1 tot 2 min. verder koken. Als de eitjes perfect zijn, laat ze dan uitlekken op keukenpapier.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Florentijnse eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flo­ren­tijn­se ei­e­ren

1
1
 • 2 rondeeleieren

Splits de eieren. Zet een ruime pan met water op een laag vuur en breng een andere pan met water en wat zout aan de kook.

2
2
 • 1 el citroensap

Doe voor de hollandaisesaus 2 eidooiers met wat zout en gemalen witte peper in een vuurvaste kom en klop, terwijl u langzaam het citroensap toevoegt, een paar minuten met een garde tot het dik wordt. Het eiwit gebruikt u niet.

3
3
 • 100 g boter

Snijd de boter in blokjes. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur tot gloeiend heet. Schenk de hete boter langzaam en al kloppend met de garde, zodat het niet schift, bij de eidooiers.

4
4

Breng op smaak met witte peper en eventueel zout. Zet de kom op de pan met water op laag vuur om warm te houden.

5
5
 • 200 g spinazie
 • 15 g boter

Maak nu het eiergerecht. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de rest van de boter en de spinazie toe. Breng op smaak en haal de pan van het vuur als de spinazie is geslonken.

6
6
 • 2 rondeeleieren

De pan met gezouten water staat inmiddels te koken, dus draai het vuur wat omlaag. Breek de eieren voorzichtig elk in een kopje en laat ze in een vloeiende beweging in het kokende water glijden.

7
7

Een zachtgepocheerd eitje heeft ongeveer 3 min. nodig, een iets steviger ei zo'n 4 min.

8
8
 • 1 beschuitbol

Halveer de beschuitbol horizontaal. Doe de helften van de beschuitbol in een broodrooster. Schep na een paar min. met een gladde schuimspaan 1 ei uit de pan.

9
9

Voel even met uw vinger; voelt het te zacht, laat de eitjes dan nog 1 tot 2 min. verder koken. Als de eitjes perfect zijn, laat ze dan uitlekken op keukenpapier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.