Me­di­ter­ra­ne spi­na­zie­qui­che

Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(926) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping. 4 personen
3 926

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • zeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de gietenkaas erover.
  3. Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en eventueel zout. Schenk over de spinazie. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van 200 g romainesla, 3 el yoghurtdressing en 1 tl gedroogde oregano.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane spinaziequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne spi­na­zie­qui­che

1
1
  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3
3

Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 600 g verse bladspinazie

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

5
5

Doe de spinazie in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.

6
6
  • 150 g zachte geitenkaas met honing 55+

Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de gietenkaas erover.

7
7
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 2 tl gedroogde oregano

Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en eventueel zout. Schenk over de spinazie.

8
8
  • 2 el amandelschaafsel

Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van 200 g romainesla, 3 el yoghurtdressing en 1 tl gedroogde oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.