Mediterrane spinaziequiche
Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g verse bladspinazie
- 150 g zachte geitenkaas met honing 55+
- 4 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 el amandelschaafsel
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
- zeef
Advertentie
Bereiden
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de gietenkaas erover.
- Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en eventueel zout. Schenk over de spinazie. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.
combinatietip:
Lekker met een frisse salade van 200 g romainesla, 3 el yoghurtdressing en 1 tl gedroogde oregano.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 24 g
-
koolhydraten 34 g
waarvan suikers 7 g -
vet 40 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 480 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Mediterrane spinaziequiche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mediterrane spinaziequiche
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g verse bladspinazie
Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Doe de spinazie in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
- 150 g zachte geitenkaas met honing 55+
Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de gietenkaas erover.
- 4 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 2 tl gedroogde oregano
Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en eventueel zout. Schenk over de spinazie.
- 2 el amandelschaafsel
Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.
combinatietip:
Lekker met een frisse salade van 200 g romainesla, 3 el yoghurtdressing en 1 tl gedroogde oregano.