Zelf­ge­maak­te sau­cij­zen­brood­jes

 • borrelhapje
 • 10 stuks
  • 15 min. bereiden
  • 20 min. oventijd
(151) waardeer
borrelhapje 10 stuks
3 151

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif een schoon werkblad of grote snijplank met wat bloem. Laat het bladerdeeg ontdooien, verwijder de plastic velletjes en leg ze bovenop elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 25 bij 30 cm en snijd de plak in de lengte in 3 stukken.
 2. Snijd met een scherp mes het velletje van de worst door en haal het worstvlees eruit. Leg in de lengte van de saucijzenbroodjes een streep worstvlees. Splits het ei. Roer de dooier (eiwit wordt niet gebruikt) in een kom los met de melk. Bestrijk het deeg aan beide zijden van het vlees met het eidooier-melkmengsel.
 3. Vouw het deeg over het worstvlees en druk vast. Zorg ervoor dat het deeg goed aansluit op het worstvlees en er dus niet teveel lucht tussen zit. Duw een vork in wat bloem en gebruik de vork om de rand van het bladerdeeg steviger vast te duwen. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het eidooiermelkmengsel en bestrooi met het sesamzaad.
 4. Snijd de broodjes met een scherp mes in stukjes van ongeveer 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de saucijzenbroodjes 15-20 min., of tot ze goudbruin zijn en mooi gerezen. Eet ze warm of laat ze afkoelen op een rooster.

Advertentie

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te sau­cij­zen­brood­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
 • 2 g tarwebloem
 • 8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Bestuif een schoon werkblad of grote snijplank met wat bloem. Laat het bladerdeeg ontdooien, verwijder de plastic velletjes en leg ze bovenop elkaar.

3
3

Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 25 bij 30 cm en snijd de plak in de lengte in 3 stukken.

4
4
 • 400 g varkenschipolata's

Snijd met een scherp mes het velletje van de worst door en haal het worstvlees eruit. Leg in de lengte van de saucijzenbroodjes een streep worstvlees.

5
5
 • 1 middelgroot ei
 • 3 el halfvolle melk

Splits het ei. Roer de dooier (eiwit wordt niet gebruikt) in een kom los met de melk.

6
6

Bestrijk het deeg aan beide zijden van het vlees met het eidooier-melkmengsel.

7
7

Vouw het deeg over het worstvlees en druk vast. Zorg ervoor dat het deeg goed aansluit op het worstvlees en er dus niet teveel lucht tussen zit.

8
8

Duw een vork in wat bloem en gebruik de vork om de rand van het bladerdeeg steviger vast te duwen.

9
9
 • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het eidooiermelkmengsel en bestrooi met het sesamzaad.

10
10

Snijd de broodjes met een scherp mes in stukjes van ongeveer 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

11
11

Bak de saucijzenbroodjes 15-20 min., of tot ze goudbruin zijn en mooi gerezen. Eet ze warm of laat ze afkoelen op een rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.