Amerikaanse zoete-aardappeltaart
In Amerika eten ze deze taart vooral met feestdagen. Een beetje gek, maar wel een heel lekker dessert.

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappelen (schoongeboend)
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- 125 g ongezouten roomboter
- 150 g kristalsuiker
- 125 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 tl vanillearoma
Keukenspullen
- springvorm (Ø 24 cm)
- pureestamper
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel. Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
- Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 220 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Amerikaanse zoete-aardappeltaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amerikaanse zoete-aardappeltaart
- 500 g zoete aardappelen
Kook de zoete aardappelen in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil.
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper.
- 125 g ongezouten roomboter
Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel.
- 150 g kristalsuiker
- 125 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 tl vanillearoma
Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven.
Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar.
Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.