Ame­ri­can pan­ca­kes met ap­pel, ro­zijn en ho­ning

Typisch Amerikaans ontbijt met een vleugje kaneel.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt Typisch Amerikaans ontbijt met een vleugje kaneel. 4 personen
3 61

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appel en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Halveer de citroen en ontvet de kom met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de ontvette kom en de eidooiers in een andere kom. Zeef het bakmeel boven de eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot je een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.
  2. Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten stijf met de mixer. Spatel het eiwit in delen voorzichtig door het beslag. Smelt wat boter in een pan en schep 2 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Leg op het nog vloeibare beslag wat stukjes appel en een paar rozijnen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo telkens 2 pancakes tot het beslag op is. Besprenkel telkens 4 pancakes met 1 el honing en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

American pancakes met appel, rozijn en honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can pan­ca­kes met ap­pel, ro­zijn en ho­ning

1
  • 1 friszoete en stevige appel

Schil de appel en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes.

2
  • 1 citroen
  • 3 eieren

Halveer de citroen en ontvet de kom met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de ontvette kom en de eidooiers in een andere kom.

3
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 el suiker

Zeef het bakmeel boven de eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot je een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.

4

Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten stijf met de mixer. Spatel het eiwit in delen voorzichtig door het beslag.

5
  • 50 g boter
  • 3 el rozijnen

Smelt wat boter in een pan en schep 2 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Leg op het nog vloeibare beslag wat stukjes appel en een paar rozijnen.

6

Bak de pannenkoekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo telkens 2 pancakes tot het beslag op is.

7
  • 4 el honing

Besprenkel telkens 4 pancakes met 1 el honing en serveer direct. Bon appétit!

Tip: Lekker met een klontje gezouten boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.