Boe­ren­kool-ven­kel­stamp met ge­rook­te kip en aman­del

Met boerenkool én venkel heb je niet alleen extra groente, maar ook variatie in smaak.

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met boerenkool én venkel heb je niet alleen extra groente, maar ook variatie in smaak. 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de boerenkool mee.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. Laat afkoelen op een bord.
  3. Breng ondertussen een tweede pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Kook in 4 min. beetgaar.
  4. Snijd de kip in blokjes van een ½ cm (brunoise). Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper. Giet de venkel af en verwarm de melk in een steelpan. Voeg de melk samen met de venkel, kipblokjes en 2/3 van het amandelschaafsel toe aan de stamppot. Verwarm al omscheppend nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkool-venkelstamp met gerookte kip en amandel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool-ven­kel­stamp met ge­rook­te kip en aman­del

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 300 g boerenkool

Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de boerenkool mee.

2
2
  • 55 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. Laat afkoelen op een bord.

3
3

Breng ondertussen een tweede pan water met eventueel zout aan de kook.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Kook in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 270 g gerookte kipfilet

Snijd de kip in blokjes van een ½ cm (brunoise). Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper.

6
6
  • 100 ml melk

Giet de venkel af en verwarm de melk in een steelpan. Voeg de melk samen met de venkel, kipblokjes en 2/3 van het amandelschaafsel toe aan de stamppot.

7
7

Verwarm al omscheppend nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.