Oosterse kip met spruitjes en witte kool

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 275 g meergranenrijst
- 350 geschoonde spruitjes
- 325 g kipfiletreepjes
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tl sambal oelek
- 2 tl sesamolie
- 2 el ketjap manis
- 300 g gesneden witte kool
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook ondertussen de spruitjes in 5 min. beetgaar in water met zout. Giet af.
- Meng de kip met de zonnebloemolie, sambal, sesamolie en ketjap. Verhit de wok en roerbak de kip 4 min. Voeg de spruitjes en kool toe en roerbak nog 4 min. Serveer de kip en groente met de rijst.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Oosterse kip met spruitjes en witte kool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oosterse kip met spruitjes en witte kool
- 275 g meergranenrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 350 geschoonde spruitjes
Kook ondertussen de spruitjes in 5 min. beetgaar in water met zout. Giet af.
- 325 g kipfiletreepjes
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tl sambal oelek
- 2 tl sesamolie
- 2 el ketjap manis
Meng de kip met de zonnebloemolie, sambal, sesamolie en ketjap. Verhit de wok en roerbak de kip 4 min.
- 300 g gesneden witte kool
Voeg de spruitjes en de gesneden witte kool toe en roerbak nog 4 min.
Serveer de kip en groente met de rijst.