Sper­zie­bo­nen in knof­look-to­ma­ten­saus

Hoe je kids zo ver krijgt dat ze groenten eten? Kook die in een lekkere tomatensaus.

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Hoe je kids zo ver krijgt dat ze groenten eten? Kook die in een lekkere tomatensaus. 4 personen
3 153

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 3 min. goudbruin.
  2. Voeg de tomatenblokjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en kook 10 min. op laag vuur of tot de saus iets is ingedikt.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. in een ruime pan kokend water beetgaar. Giet af en doe de bonen bij de tomatensaus. Kook nog 5 min. op laag vuur.
  4. Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg de rest van de olie toe en serveer.

combinatietip:

Lekker met gehaktballetjes en spaghetti (het gerecht is dan niet meer veganistisch en glutenvrij).

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen in knoflook-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen in knof­look-to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 25 ml extra vierge olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 3 min. goudbruin.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml heet water

Voeg de tomatenblokjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en kook 10 min. op laag vuur of tot de saus iets is ingedikt.

3
3
  • 600 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. in een ruime pan kokend water. Giet af en doe de bonen bij de tomatensaus.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

4
4
  • 7½ g basilicum
  • 25 ml extra vierge olijfolie

Kook nog 5 min. op laag vuur. Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg de olie toe en serveer.

combinatietip:

Lekker met gehaktballetjes en spaghetti (het gerecht is dan niet meer veganistisch en glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.