Klas­sie­ke vul­ling (voor kip)

(42) waardeer
bijgerecht 8 personen
3 42

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Maal de ui fijn in een keukenmachine. Voeg de ui toe aan het varkensvlees. Scheur het oude brood in stukken en maal in de keukenmachine tot broodkruim. (U kunt eventueel ook vers brood drogen in de oven op een lage stand en dit gebruiken.) Doe over in een grote kom.
  2. Doe het vlees-uimengsel in de kom van de keukenmachine en voeg de salie, het spek of de spekjes, de witte peper en wat zout toe. Voeg wat nootmuskaat en de gele rasp van een 1/4 citroen toe. Houd de sinaasappel of mandarijn boven de kom en haal de rasp 2 of 3 keer over de oranje schil. Maal alles tot het mengsel deels fijngemalen is en deels nog stukjes bevat. Dit duurt minder dan 1 min. Doe het bij het broodkruim in de kom. Werk alles met uw handen door elkaar. Wilt u controleren of er genoeg zout en peper door het mengsel zit, bak dan een klein beetje om het te kunnen proeven en breng zo nodig verder op smaak.
  3. Gebruik iets minder dan een 1/4 van de vulling voor de kip (zie recept mijn favoriete kerstkip op ah.nl/allerhande) en rol de rest tot 14 balletjes ter grootte van een golfbal. Leg de balletjes in een ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal ca. 40 min. voordat de kip gaar is in de oven en bak ca. 30-40 min., of totdat de balletjes bubbelen en knapperig zijn.
video

Ci­trus snij­den

instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.