bewaar
Eendenborst met sinaasappel en kaneel
Eendenborst met sinaasappel en kaneel
bewaar

Eendenborst met sinaasappel en kaneel

Even kort bakken is genoeg, daarna kan de eendenborst zo de oven in. Lekker makkelijk!

35 min. bereiden
10 min. oventijd
5 min. wachten
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

knolselderij

500 g

kruimige aardappel

100 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

½ tl

gemalen nootmuskaat

2

eendenborstfilets

2 el

vloeibare honing

½ tl

gemalen kaneel

2

perssinaasappels

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (15 x 15 cm)

Even kort bakken is genoeg, daarna kan de eendenborst zo de oven in. Lekker makkelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de knolselderij, aardappelen, melk en boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg de filets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de honing erover en bestrooi met de kaneel. Pers 1 sinaasappel uit. Snijd de andere in plakjes. Schenk het sap over de eend en leg de plakjes erop. Bak ca. 10 min. in de oven.

3

Haal de eendenborstfilets uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de eendenborstfilets in plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de puree, sinaasappelplakken en jus.

tip

combinatietipLekker met witlof.