Pe­per­room­saus

Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(28) waardeer
bijgerecht Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas. 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vuurvaste kom
  • vijzel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren. Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.
  2. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min. Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.

combinatietip:

Lekker met varkenshaas, gebakken aardappelen en haricots verts.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 280 mg
Tags
Ook te zien in

Peperroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­room­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g ongezouten boter
  • 250 g fijne soepgroente

Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren.

2
2
  • 380 ml vleesfond

Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken.

3
3

Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.

4
4

Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min.

5
5
  • 250 ml verse slagroom

Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min.

6
6
  • 2 tl zwarte-peperkorrels

Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.

combinatietip:

Lekker met varkenshaas, gebakken aardappelen en haricots verts.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.