bewaar
Surinaams geïnspireerde pastei
Surinaams geïnspireerde pastei
bewaar

Surinaams geïnspireerde pastei

Royaal gevuld met aardappel, kip en erwten.

20 min. bereiden
25 min. wachten
300waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kruimige aardappelen

300 g

kipfilet

2 tenen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

2 tl

kerriepoeder

2

groentebouillontabletten

200 g

diepvries tuinerwten

1 blik

vers super croissantdeeg in blik

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm)

Royaal gevuld met aardappel, kip en erwten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Kook 3 min. in water met zout.

3

Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kip, bouillonblokjes en kerriepoeder toe en bak 3 min. Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van het vuur.

4

Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28 cm. Vet de schaal in. Bekleed de schaal met 1 lap deeg. Verdeel de vulling erover. Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat de vulling minder vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in de oven.

tip

combinatietipLekker met sambalboontjes.