Cho­co­la­de­kruid­no­ten

Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot de kruidnoten zijn afgekoeld!

  • gebak
  • 10 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 12 min. oventijd
(51) waardeer
hollands gebak Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot de kruidnoten zijn afgekoeld! 10 personen
4 51

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor. Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
  3. Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden.
video

Pe­per­no­ten ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladekruidnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­kruid­no­ten

1
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor.

2
  • 200 g keukenstroop in pot
  • 100 g koude boter

Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C.

4

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.

5

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.

6
  • 200 g pure chocolade 72%

Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom.

7

Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie).

8

Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.