Schuim­spook­jes

De leukste recepten zijn vaak het simpelst. De spookjes maak je gewoon van meringueschuim.

  • tussendoortje
  • 18 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 2 uur oventijd
(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje De leukste recepten zijn vaak het simpelst. De spookjes maak je gewoon van meringueschuim. 18 stuks
4 138

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor tot 100 °C. Halveer de citroen. Ontvet met 1 helft een kom en de gardes van een (staande) mixer.
  2. Splits de eieren. Er mag geen enkel spoortje van de dooiers in het eiwit achterblijven. De dooiers worden niet gebruikt. Klop met de mixer het eiwit stijf totdat het in volume is verdubbeld en er slappe pieken ontstaan. Voeg de suiker lepel voor lepel toe. Voeg de maïzena toe. Blijf mixen totdat het eiwit glanst en pieken vormt.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het eiwit in een spuitzak. Houd de spuitzak loodrecht boven de bakplaat en spuit een hoopje eiwit. Ze moeten ongeveer 5 cm hoog zijn en bijna 4 cm in doorsnede.
  4. Bak de spookjes/koekjes ca. 2 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de spookjes ongeveer 1 uur in de oven afkoelen. Gebruik de stift om je spookjes ogen en andere details mee te geven.

bewaartip:

Je kunt de schuimspookjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Schuimspookjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schuim­spook­jes

1

Verwarm de oven voor tot 100 °C.

2
  • 1 citroen

Halveer de citroen. Ontvet met 1 helft een kom en de gardes van een (staande) mixer.

3
  • 4 eieren

Splits de eieren. Er mag geen enkel spoortje van de dooiers in het eiwit achterblijven. De dooiers worden niet gebruikt.

4
  • 225 g witte basterdsuiker

Klop met de mixer het eiwit stijf totdat het in volume is verdubbeld en er slappe pieken ontstaan. Voeg de suiker lepel voor lepel toe.

Tip: Voeg één eetlepel per keer toe en wacht tot dat elke eetlepel volledig is opgelost voordat je de volgende toevoegt.

5
  • 2 tl maizena

Voeg de maïzena toe. Blijf mixen totdat het eiwit glanst en pieken vormt.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het eiwit in een spuitzak.

7

Houd de spuitzak loodrecht boven de bakplaat en spuit een hoopje eiwit. Ze moeten ongeveer 5 cm hoog zijn en bijna 4 cm in doorsnede.

8

Bak de spookjes/koekjes ca. 2 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de spookjes ongeveer 1 uur in de oven afkoelen.

Tip: Om te voorkomen dat de spookjes in elkaar zakken, laat de deur van de oven dicht totdat het uur erop zit.

9
  • 3 chocoladeschrijfstiften

Gebruik de stift om je spookjes ogen en andere details mee te geven. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de schuimspookjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.