bewaar
Spruitjestaart met gerookte makreel
Spruitjestaart met gerookte makreel
bewaar

Spruitjestaart met gerookte makreel

20 min. bereiden
40 min. wachten
154waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

spruitjes

4

plakjes roomboterbladerdeeg

3

eieren

1 bekertje

zure room

300 g

gerookte makreel

Dit heb je nodig

  • springvorm (ø 22 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes 5 min. in water met zout. Bekleed ondertussen de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

2

Klop de eieren los met de zure room en peper en zout. Verdeel de spruitjes met de makreel over de bladerdeegbodem. Schenk het eimengsel erover en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Neem de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer de taart met een gemengde salade.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.