bewaar
Bonenstamp en worst
Bonenstamp en worst
bewaar

Bonenstamp en worst

30 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

1 kg

iets kruimige aardappelen

1

rookworst

200 g

sperziebonen

1 pak

Hollandse snijbonen

1 potje

witte bonen

100 ml

halfvolle melk

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. beetgaar.

2

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes. Kook ze in 8 min. beetgaar, voeg na 5 min. de snijbonen en witte bonen toe. Giet af.

3

Giet de aardappelen af. Verwarm de melk in een steelpan en schenk bij de aardappelen. Voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de bonen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal en leg de rookworst erop.