Zuur­kool-oven­scho­tel met ham en spek

Nét even anders dan standaard stamppot-zuurkool. Het karwijzaad geeft een warme, anijsachtige kick aan deze zuurkool-ovenschotel.

(681)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Nét even anders dan standaard stamppot-zuurkool. Het karwijzaad geeft een warme, anijsachtige kick aan deze zuurkool-ovenschotel. 4 personen
3 681

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Neem de knoflook en ui van het vuur en voeg de ham, zuurkool en het karwijzaad toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de aardappelpuree en leg de plakjes spek erop. Bak ca. 20 min. in de oven.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot aan het bakken 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren 30 min. in de oven op 180 °C .

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 2.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool-ovenschotel met ham en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-oven­scho­tel met ham en spek

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 150 g yorkham
  • 800 g aardappelpuree met boter

Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.

5
5
  • 500 g zuurkool
  • 3 tl karwijzaad

Neem de knoflook en ui van het vuur en voeg de ham, zuurkool en het karwijzaad toe. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 150 g katenspek

Verdeel het mengsel over de aardappelpuree en leg de plakjes spek erop. Bak ca. 20 min. in de oven.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot aan het bakken 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren 30 min. in de oven op 180 °C .

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.