Boe­ren­kool-bo­nen­stoof met braad­worst

Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.

(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn. 4 personen
3 284

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.
  2. Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Vervang de boerenkool in dit recept eens door Italiaanse cavolo nero (palmkool, zak 200 g). Deze palmkool is steviger van structuur en sterker van smaak.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkool-bonenstoof met braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool-bo­nen­stoof met braad­worst

1
  • 1 teen knoflook
  • 240 g scharrelbraadworsten

Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten.

2
  • 1 el olie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min.

3
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 800 g tomatenblokjes
  • 300 g boerenkool

Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.

4
  • 800 g jonge kapucijners

Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

5

Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Vervang de boerenkool in dit recept eens door Italiaanse cavolo nero (palmkool, zak 200 g). Deze palmkool is steviger van structuur en sterker van smaak.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.