bewaar
Pompoen-kaasschotel
Pompoen-kaasschotel
bewaar

Pompoen-kaasschotel

Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
267waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

1

verse pompoen

1

rode paprika

125 ml

zure room

150 g

cambozola blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes. Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen.

2

Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Snijd de paprika in blokjes. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.

tip

variatietipMaak deze schotel met oranje pompoen of met Japanse kabocha pompoen.

variatietipIn plaats van blauwaderkaas kunt u ook roombrie gebruiken. Dit maakt de ovenschotel extra smeuïg.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.