bewaar
Groene asperges met ravioli en zwarte olijven
Groene asperges met ravioli en zwarte olijven
bewaar

Groene asperges met ravioli en zwarte olijven

20 min. bereiden
108waarderingen

Ingrediënten

500 g

groene asperges

½ potje

zwarte olijven zonder pit

4

zongedroogde tomaten in olie

4 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

2 bakjes

ravioli met 4 kazen

1 bakje

verse basilicum

6 el

Parmezaanse kaas

Aan de slag

Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf. Snijd de asperges in stukjes van ca. 4 cm. Halveer de olijven en dep de tomaten droog met keukenpapier, snijd vervolgens in kleine reepjes. Verhit in een wok 2 el olie en fruit de knoflook en asperges al omscheppend ca. 2 min. Voeg 100 ml water toe en smoor de asperges in ca. 6 min. beetgaar. Schep de tomaat en olijven erdoor. Breng ondertussen een pan water met een snufje zout en 2 el olie aan de kook. Kook de ravioli volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de ravioli af en schep de asperges en basilicum erdoor. Schep het gerecht in diepe borden of een schaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.