Bloem­kool uit de oven

Deze bloemkoolschotel hoeft maar 15 min. in de oven zodat de kaas een perect gouden gesmolten laagje wordt.

(368) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze bloemkoolschotel hoeft maar 15 min. in de oven zodat de kaas een perect gouden gesmolten laagje wordt. 4 personen
3 368

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in 20 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree en voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Meng ondertussen het gehakt met de kerriepoeder, peper en een mespunt zout in een kom. Draai er met natte handen 4 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.
  4. Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Bak de groente de laatste 5 min. met de balletjes mee.
  5. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal en leg de gehaktballetjes, paprika en ui erop. Bedek met de bloemkool en schenk de kaassaus erover. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Zet de laatste 5 min. de grill van de oven aan.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in 20 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

3
3

Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree en voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 bloemkool

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

6
6
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 mespunt zout

Meng ondertussen het gehakt met de kerriepoeder, peper en een mespunt zout in een kom. Draai er met natte handen 4 balletjes per persoon van.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

8
8
  • 1 rode paprika

Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

9
9
  • 1 middelgrote ui

Snipper de ui. Bak de groente de laatste 5 min. met de balletjes mee.

10
10

Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal en leg de gehaktballetjes, paprika en ui erop.

11
11
  • 250 ml kant-en-klare romige kaassaus in pakje
  • 200 g geraspte pittige kaas

Bedek met de bloemkool en schenk de kaassaus erover. Bestrooi met de kaas.

12
12

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Zet de laatste 5 min. de grill van de oven aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.