bewaar
Gehaktballen
Gehaktballen
bewaar

Gehaktballen

De lekkerste ballen maak je natuurlijk gewoon zelf!

45 min. bereiden
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 snee

witbrood

50 ml

halfvolle melk

400 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

1

kleine ui

1 tl

zout

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

4 el

paneermeel

25 g

ongezouten roomboter

De lekkerste ballen maak je natuurlijk gewoon zelf!

Aan de slag

1

Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Knijp het brood uit en meng met de geraspte ui, het zout, de nootmuskaat en peper door het gehakt en kneed door.

2

Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met licht vochtige handen mooi ronde ballen van het gehakt. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

3

Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.

tip

bereidingstipWil je liever wat zachtere gehaktballen? Voeg dan, nadat je de ballen rondom bruin hebt gebakken, een scheut water toe, leg een deksel op de pan en laat rustig gaar worden.

Gehaktbal maken

Instructievideo - 02:22 min.