bewaar
Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing
Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing
bewaar

Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

200 g

peultjes

150 g

biefstuk

1 stengel

sereh

½

limoen

1 eetlepel

vissaus

½ eetlepel

vloeibare honing

2 eetlepels

olie

½ zakje

verse koriander

½ theelepel

zout

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Peultjes schoonmaken en wassen. Biefstuk in dunne reepjes snijden (ca. 4 cm lengte). Buitenste schil van sereh halen en stengel in heel dunne ringetjes snijden. Limoen uitpersen.

2

In pan met kokend water peultjes ca. 2 minuten koken en afgieten. In kommetje 1 eetlepel limoensap, vissaus, honing en 1 eetlepel olie tot dressing kloppen. Korianderblaadjes van steeltjes halen en iets fijnhakken. In wok rest van olie verhitten. Biefstukreepjes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken. Zout en 1 eetlepel sereh toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Peultjes toevoegen en al omscheppend mee verwarmen. Overdoen in schaal. Dressing erover sprenkelen en bestrooien met koriander. Serveren met jasmijnrijst of naan (plat brood).