Gar­na­len­spies­je

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in ca. 15 min. gaar. Hak de knoflook fijn. Verwijder de buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukjes. Snijd eventueel het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook, het citroengras, de peper en eventueel zout zachtjes ca. 1 min. Schep de garnalen door de olie en bak al omscheppend op matig vuur tot ze door en door warm zijn. Giet de krieltjes af, halveer ze en bestrijk ze met een beetje olie uit de pan. Rijg de garnalen aan prikkers en draai de koriander eromheen. Steek op iedere spies een halve aardappel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Garnalenspiesje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­spies­je

1
1
  • 1 kg krieltjes in de schil
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel citroengras

Kook de krieltjes in ca. 15 min. gaar. Hak de knoflook fijn. Verwijder de buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukjes.

2
2
  • ¼ rode peper

Snijd eventueel het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 4 el olie

Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook, het citroengras, de peper en eventueel zout zachtjes ca. 1 min.

4
4
  • 12 cocktailgarnalen

Schep de garnalen door de olie en bak al omscheppend op matig vuur tot ze door en door warm zijn.

5
5

Giet de krieltjes af, halveer ze en bestrijk ze met een beetje olie uit de pan.

6
6
  • 4 takjes koriander

Rijg de garnalen aan prikkers en draai de koriander eromheen. Steek op iedere spies een halve aardappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.