bewaar
Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter
Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter
bewaar

Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

1

sinaasappel

1

vanillestokje

75 g

roomboter

1 eetlepel

roze peperbessen

1

visbouillontablet

zout

versgemalen peper

1 pakje

meervalfilets

6 sprietjes

knoflookbieslook

Dit heb je nodig

  • zesteur

Aan de slag

Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Vanillestokje opensnijden. In steelpan boter smelten. Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken. In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen. Bouillontablet al roerende oplossen. Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen. Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden. Twee borden voorverwarmen. Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren. Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen. Vanilleboter erover scheppen. Serveren met aardappelpuree en veldsla.