Tomaat-krielsalade

italiaans
bijgerecht
4 personen
3
17
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje aardappelen ((pondje kriel, 500 g), schoongeboend)
- 400 g sperziebonen (steelaanzet verwijderd en in stukjes)
- 1 romatomaten (in partjes)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 4 el rodewijnazijn
- 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de krielaardappelen in water met zout in 15 min. gaar, giet af en laat iets afkoelen. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. Beetgaar, giet af. Leg ze met de krieltjes op een schaal. Verdeel de tomatenpartjes. Klop een dressing van olijfolie, rodewijnazijn en peterselie. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 31 g
- vet 12 g