bewaar
Saltimbocca van varkenshaas
Saltimbocca van varkenshaas
bewaar

Saltimbocca van varkenshaas

Varkenshaas gewikkeld in ham met salie: toprecept uit de Italiaanse keuken.

20 min. bereiden
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

varkenshaas

1 el

gedroogde salie

80 g

parmaham

5 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • deegroller

Varkenshaas gewikkeld in ham met salie: toprecept uit de Italiaanse keuken.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller. Zorg ervoor dat het vlees niet stuk gaat. Verwijder het folie. Bestrooi het vlees met peper, zout en de salie.

2

Halveer de plakken ham en leg op elke plak vlees 1 plak ham. Vouw het vlees dubbel en druk stevig aan. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 6 min. Keer halverwege.

tip

combinatietipDe varkenshaas kan 2 uur van tevoren worden bereid. Bewaar het vlees bedekt met ham afgedekt in de koelkast. Bak de saltimbocca vlak voor serveren.

combinatietipCombineer de saltimbocca ook eens met 'pinzimonio': rauwe groenten (bleekselderij, wortel, radijs en witlofblaadjes) gedoopt in olijfolie.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.