Toscaanse stoofpot

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
129
Advertentie
Ingrediënten
- 350 g kabeljauwfilet (in stukken)
- 2 el bloem
- 4 el olijfolie
- 3 ansjovisfilets ((blikje 46 g), fijngesneden)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 125 ml witte wijn
- 1 kg mosselen (bak 2 kg)
- 4 romatomaten (in zeer kleine blokjes)
- 4 el olijfolie extra vierge (Italiaans (fles 500 ml))
- 3 takjes selderij (blaadjes fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Dep de vis droog. Bestrooi met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit de olie in een soeppan en bak de vis 2 min. Haal uit de pan en leg op een bord. Bak in dezelfde pan de ansjovis en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree en witte wijn toe en breng al roerend aan de kook.
- Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Doe de mosselen in de soeppan, zet het vuur hoog. Kook de mosselen met de deksel op de pan 4 min. Zet het vuur uit. Schep de mosselen uit de pan, verwijder de gesloten exemplaren en bewaar het vocht.
- Doe de tomaten in de pan en voeg de vis toe. Laat in 5 min. tegen de kook aan gaar worden. Voeg de mosselen toe en warm nog 1 min. door. Besprenkel met de olijfolie extra vierge en bestrooi met selderij. Breng verder op smaak met peper. Serveer in diepe borden. Lekker met ciabatta (brood).

Knoflook snijden
Instructievideo
- 00:57 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 12 g
- vet 18 g