Spa­ghet­ti­ni met mos­se­len

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die beschadigd zijn of openstaan. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de peper en knoflook 2 min. Leg de mosselen erbij. Voeg de wijn toe en bak de mosselen al omscheppend in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Verwijder de mosselen die niet openstaan.
  3. Meng de pasta met de peterselie en wat peper door de mosselen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de broccoli.

Tip:

Eten er kinderen mee? Vervang dan de wijn door visbouillon en laat de rode peper achterwege.

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 08 - Italië, Receptkaart 2012 week 32-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.