bewaar
Risotto met groente en garnalen
Risotto met groente en garnalen
bewaar

Risotto met groente en garnalen

Oranje wortel, groene bleekselderij en roze garnalen: een vrolijke boel!

30 min. bereiden
320waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries cocktailgarnaal

1

winterpeen

5 stengels

bleekselderij

1

ui

2 tenen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

1 liter

kippenbouillon van tablet

1 bakje

verse platte peterselie

Oranje wortel, groene bleekselderij en roze garnalen: een vrolijke boel!

Aan de slag

1

Ontdooi de cocktailgarnalen. Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de winterpeen en de bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3

Neem de risotto van het vuur. Snijd de peterselie fijn. Meng de ontdooide garnalen, peterselie en peper en zout door de risotto. Serveer direct.

tip

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.