Japanse carpaccio

japans
hoofdgerecht
4 personen
3
108
Advertentie
Ingrediënten
- 3 x 100 g gebraden rosbief (bedieningsafdeling vleeswaren)
- 4 el mayonaise
- 2 el sojasaus (flesje 150 ml)
- 2 tl sesamolie (flesje 250 ml)
- 1 komkommer
- 1 limoen (schoongeboend)
- 1 el honing
- 2 zakjes peen julienne (a 150 g)
- 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)
- 1 pakje dunne sesamcrackers (thin crisp sesam, 190 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verdeel de rosbief over 4 borden. Doe de mayonaise in een kom en meng de sojasaus en olie erdoor. Besprenkel de rosbief met de sojamayonaise.
- Schil met een dunschiller de komkommer in lange linten en verdeel over de rosbief. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rasp en het sap met de honing in een kom en schep de peen julienne erdoor.
- Verdeel de wortelsalade over de borden en bestrooi met de bosui. Serveer met de crackers. Lekker met kant-en-klare mihoen (schaal 400 g) met een dressing van 2 el soja en 2 el sesamolie.
Tip:
Sesamolie smaakt ook lekker in wokgerechten.

Citrus snijden
instructievideo
- 01:15 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g