Klas­sie­ke ha­chee

(760) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 760

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend. Bak de ui na ca. 2 min. mee. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat.
  2. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar. Breng de jus eventueel op smaak met peper en zout.

variatietip:

In plaats van hacheevlees kun je ook 600 g doorregen runder- of riblappen gebruiken. Vlees droogdeppen met keukenpapier en in dobbelstenen snijden.

variatietip:

Met appelstroop en appeltjes: Voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde appels (Cox of Elstar) in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.

variatietip:

Met tomaat en sambal: Snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke hachee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke ha­chee

1
1
  • 5 uien
  • 50 g ongezouten boter
  • 600 g hacheevlees

Snipper de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend.

2
2
  • 2 el tarwebloem

Bak de ui na ca. 2 min. mee. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om.

3
3
  • 500 ml water
  • 1 vleesbouillontablet

Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat.

4
4
  • 2 el azijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe.

5
5

Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar.

6
6

Breng de jus eventueel op smaak met peper en zout.

variatietip:

In plaats van hacheevlees kun je ook 600 g doorregen runder- of riblappen gebruiken. Vlees droogdeppen met keukenpapier en in dobbelstenen snijden.

variatietip:

Met appelstroop en appeltjes: Voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde appels (Cox of Elstar) in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.

variatietip:

Met tomaat en sambal: Snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.