Wit­te san­gria

Maak sangria deze keer met witte wijn en fris. Snijd verse ananas en nectarines voor erin.

(54) waardeer
spaans drankje met alcohol Maak sangria deze keer met witte wijn en fris. Snijd verse ananas en nectarines voor erin. 4 personen
3 54

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • karaf

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ananasstukjes in vieren. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snijd de helften in dunne partjes. Boen de citroen schoon en snijd in mooie schijfjes. Doe het fruit in een karaf.
  2. Schenk de witte wijn, triple sec en de lemon & lime erbij en vul aan met de ijsblokjes.

bereidingstip:

In plaats van verse nectarines kun je ook een doosjevol perziken (250 g, diepvries) gebruiken. Door de perziken bevroren in de sangria te doen, wordt deze extra koud.

bereidingstip:

Zet de witte wijn en frisdrank minimaal 1 uur van tevoren in de koelkast. Hoe kouder, hoe lekkerder!

video

Wit­te san­gria

recipevideo - 01:53 min.

Advertentie

Witte sangria

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te san­gria

1
1
  • 250 g verse ananasstukjes
  • 2 nectarines

Snijd de ananasstukjes in vieren. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snijd de helften in dunne partjes.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en snijd in mooie schijfjes. Doe het fruit in een karaf.

3
3
  • 500 ml droge witte wijn
  • 75 ml triple sec
  • 500 ml lemon & lime
  • 12 ijsblokjes

Schenk de witte wijn, triple sec en de lemon & lime erbij en vul aan met de ijsblokjes.

bereidingstip:

In plaats van verse nectarines kun je ook een doosjevol perziken (250 g, diepvries) gebruiken. Door de perziken bevroren in de sangria te doen, wordt deze extra koud.

bereidingstip:

Zet de witte wijn en frisdrank minimaal 1 uur van tevoren in de koelkast. Hoe kouder, hoe lekkerder!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.