Aspergesoep
Wit én vloeibaar goud: aspergesoep. Zodra asperges in het seizoen zijn, liggen ze op ons bord. Of, in dit geval, in onze kom. Lekker met slagroom en nootmuskaat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse witte asperges
- 1½ liter water
- 75 g ongezouten roomboter
- 75 g tarwebloem
- 2 kippenbouillontabletten
- 125 ml verse slagroom
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Advertentie
Bereiden
- Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Houd de schillen en onderkanten apart. Doe de asperges met het water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat 10 min. staan. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
- Voeg de schillen en onderkanten toe aan het kookvocht en laat 20 min. trekken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.
- Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren. Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
combinatietip:
Lekker met reepjes gerookte zalm of ham.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aspergesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aspergesoep
- 500 g verse witte asperges
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Houd de schillen en onderkanten apart.
- 1½ liter water
Doe de asperges met het water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat 10 min. staan.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
Voeg de schillen en onderkanten toe aan het kookvocht en laat 20 min. trekken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.
- 75 g ongezouten roomboter
- 75 g tarwebloem
Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren.
- 2 kippenbouillontabletten
Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.
- 125 ml verse slagroom
Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep.
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
combinatietip:
Lekker met reepjes gerookte zalm of ham.