bewaar
Tomatensoep met balletjes
Tomatensoep met balletjes
bewaar

Tomatensoep met balletjes

Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons.

40 min. bereiden
325waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

100 g

winterpeen

30 g

verse peterselie

1 el

traditionele olijfolie

1 el

kristalsuiker

400 g

tomatenblokjes

340 ml

bouillon met rundvlees

1

kruidenbuiltje voor vleesbouillon

340 ml

water

100 g

rundergehakt

Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons.

Aan de slag

1

Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon, was en snijd in blokjes. Hak de helft van de peterselie fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en wortel zachtjes voor ca. 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt. Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en ca. 1 min. meewarmen. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan (bewaar het vlees). Voeg de andere helft van de peterselie, het kruidenbuiltje en water toe. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten koken.

3

Meng het gehakt met peper en eventueel wat zout en draai ze tot kleine balletjes. Zeef de tomatensoep boven een andere pan. Voeg de gehaktballetjes en het gezeefde rundvlees aan de soep toe, breng het aan de kook en ca. 10 min. zachtjes laten koken. Schep de soep in de borden of soepkommen en strooi de fijngehakte peterselie erover.

tip

combinatietipServeren met stokbrood en kruidenboter.