Tomatensoep met balletjes
Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 100 g winterpenen
- 30 g verse peterselie
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 el kristalsuiker
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 340 ml bouillon met rundvlees (uit pot)
- 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
- 340 ml water
- 100 g rundergehakt
Advertentie
Bereiden
- Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon, was en snijd in blokjes. Hak de helft van de peterselie fijn.
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en wortel zachtjes voor ca. 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt. Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en ca. 1 min. meewarmen. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan (bewaar het vlees). Voeg de andere helft van de peterselie, het kruidenbuiltje en water toe. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten koken.
- Meng het gehakt met peper en eventueel wat zout en draai ze tot kleine balletjes. Zeef de tomatensoep boven een andere pan. Voeg de gehaktballetjes en het gezeefde rundvlees aan de soep toe, breng het aan de kook en ca. 10 min. zachtjes laten koken. Schep de soep in de borden of soepkommen en strooi de fijngehakte peterselie erover.
combinatietip:
Serveren met stokbrood en kruidenboter.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 355 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Tomatensoep met balletjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomatensoep met balletjes
- 1 ui
- 100 g winterpenen
- 15 g verse peterselie
Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon, was en snijd in blokjes. Hak de helft van de peterselie fijn.
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 el kristalsuiker
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en wortel zachtjes voor ca. 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt.
- 400 g tomatenblokjes
- 340 ml bouillon met rundvlees
Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en ca. 1 min. meewarmen. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan (bewaar het vlees).
- 15 g verse peterselie
- 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
- 340 ml water
Voeg de andere helft van de peterselie, het kruidenbuiltje en water toe. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten koken.
- 100 g rundergehakt
Meng het gehakt met peper en eventueel wat zout en draai ze tot kleine balletjes. Zeef de tomatensoep boven een andere pan.
Voeg de gehaktballetjes en het gezeefde rundvlees aan de soep toe, breng het aan de kook en ca. 10 min. zachtjes laten koken.
Schep de soep in de borden of soepkommen en strooi de fijngehakte peterselie erover.
combinatietip:
Serveren met stokbrood en kruidenboter.