Aard­ap­pel­sa­la­de met ba­con

(16) waardeer
hollands bijgerecht 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes 20 min. in water met zout. Laat afkoelen en halveer de grote krieltjes. Breng de azijn met de suiker en wat zout aan de kook. Voeg de ui toe, neem van het vuur en laat afkoelen. Schep om.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan of gebruik de grillpan. Vet het rooster van de barbecue of de pan in met olie. Vouw 2 stukken aluminiumfolie van ca. 50 cm dubbel. Leg de tomaten aan de tak erop. Besprenkel met de olie en peper en zout. Vouw dicht en leg 6 min. op het barbecuerooster of in de pan. Maak open en laat iets afkoelen.
  3. Snijd de little gem in kwarten en gril ze 3 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Gril de bacon 4 min. Keer halverwege. Snijd in stukken.
  4. Meng de crème fraîche met de mosterd, peper en zout. Leg de sla en krieltjes op een schaal en besprenkel met de dressing. Laat de uienringen uitlekken en verdeel ze met de tomaten en bacon over de salade.
video

Bar­be­cue­ën

instructievideo - 02:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.