As­per­ges met bo­ter, ham en ei

Yes, daar zijn ze weer! Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Yes, daar zijn ze weer! Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • aspergepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zoveel water dat de kopjes er nog bovenuit steken. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. staan.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Smelt de boter in een koekenpan en roer met 100 ml kookvocht (per 4 personen) van de asperges tot een egale saus. Leg de plakken ham dubbelgevouwen en dakpansgewijs in de saus en verwarm 5 min. worden op laag vuur.
  3. Snijd de eieren in parten en de peterselie fijn. Verdeel de asperges over de borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Leg de eieren erbij. Bestrooi met wat peterselie.

variatietip:

Je kunt ook geschilde asperges (pak 280 g) gebruiken.

serveertip:

Lekker met gekookte krieltjes.

kookstaptip:

Als je geen aspergepan hebt, kun je ook kiezen voor een pan waar de asperges liggend in passen, zoals een hapjespan.

kookstaptip:

Heb je (voor meer asperges) meer botersaus nodig? Houd dan altijd 1 op 1 aan: voeg per 100 g boter 100 ml kookvocht toe.

video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met boter, ham en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met bo­ter, ham en ei

1
1
  • 1½ kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2

Zet de asperges in de aspergepan. Vul de pan met water tot de aspergekopjes er nog bovenuit steken. Voeg eventueel zout toe.

Tip: Heb je geen asperge pan? Je kunt de asperges ook in een pan koken waar ze liggend in passen.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3

Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. staan.

4
4
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

5
5
  • 100 g boter

Smelt de boter in een koekenpan en roer met 100 ml kookvocht (per 4 personen) van de asperges tot een egale saus.

6
6
  • 200 g gekookte achterham

Leg de plakken ham dubbelgevouwen en dakpansgewijs in de saus en verwarm 5 min. op laag vuur.

7
7
  • 10 g platte peterselie

Snijd de eieren in parten en de peterselie fijn.

8
8

Verdeel de asperges over de borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Leg de eieren erbij. Bestrooi met wat peterselie.

variatietip:

Je kunt ook geschilde asperges (pak 280 g) gebruiken.

serveertip:

Lekker met gekookte krieltjes.

kookstaptip:

Als je geen aspergepan hebt, kun je ook kiezen voor een pan waar de asperges liggend in passen, zoals een hapjespan.

kookstaptip:

Heb je (voor meer asperges) meer botersaus nodig? Houd dan altijd 1 op 1 aan: voeg per 100 g boter 100 ml kookvocht toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.