Thai­se kip­sa­la­de met pind­adres­sing

Kip en sáte: een klassieke combi. Ook lekker als dressing!

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Kip en sáte: een klassieke combi. Ook lekker als dressing! 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.
  3. Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten en taugé over de kommen. Serveer met de dressing.

Tip:

Je kunt deze salade ook als lunch eten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kipsalade met pindadressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­sa­la­de met pind­adres­sing

1
1
  • 300 g scharrelkipfilets
  • 250 g Chinese eiermie

Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water.

2
2
  • 1 el sesamolie

Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.

5
5
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 limoen

Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 100 g pindakaas
  • 2 el water

Meng het rasp en het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing.

7
7
  • 125 g taugé

Verdeel de mie, kip en groenten en taugé over de kommen. Serveer met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.