Gam­ba's met ci­troen

Door het roosteren krijgen de citroenen een verrassend zoete smaak.

(42) waardeer
spaans bijgerecht Door het roosteren krijgen de citroenen een verrassend zoete smaak. 4 personen
3 42

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 stalen pennen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Snijd ondertussen de knoflook fijn en halveer de citroenen.
  2. Meng de reuzengarnalen met ¾ van de olie. Rijg de gamba's aan de stalen pennen en bestrooi met peper en zout. Rooster de garnalen 4 min. en bestrooi met de knoflook.
  3. Bestrijk de snijkanten van de citroen met de rest van de olie. Rooster de citroenen 1 min. Serveer de garnalen met de citroen.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gamba's met citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gam­ba's met ci­troen

1
1
  • 500 g diepvries reuzengarnalen

Laat de garnalen ontdooien.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 citroenen

Snijd ondertussen de knoflook fijn en halveer de citroenen.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng de reuzengarnalen met de olie. Rijg de gamba's aan de stalen pennen en bestrooi met peper en zout.

4
4

Rooster de garnalen 4 min. en bestrooi met de knoflook.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de snijkanten van de citroen met de olie. Rooster de citroenen 1 min.

6
6

Serveer de garnalen met de citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.