bewaar
Witlofstamp met boerenkaas
Witlofstamp met boerenkaas
bewaar

Witlofstamp met boerenkaas

30 min. bereiden
209waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

aardappelen

4 stronken

witlof

1 pakje

gerookt ontbijtspek

150 g

boerenkaas

1 bekertje

crème fraîche

1 el

Zaanse mosterd

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte door­midden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes.

2

Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het witlof 3 min. in het achtergebleven vet op hoog vuur.

3

Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 2 min. in de pan. Verdeel het spek erover en bestrooi met de rest van de tuinkers.