Macadamia-chocoladetaart

nagerecht
10 stuks
3
136
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g chocolade (extra puur 72% (a 100 g), grof gehakt)
- 200 g boter (op kamertemperatuur)
- 200 g witte basterdsuiker
- 6 eieren (gesplitst)
- 200 g bloem (gezeefd)
- 1 bakje macadamianoten ((140 g), grof gehakt)
- 200 ml slagroom (beker 250 ml)
Keukenspullen
- bakpapier, 2 springvormen (Ø 20 cm), ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier. Smelt 200 g chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe. Doe de gesmolten chocolade erbij. Spatel de bloem en noten erdoor. Klop de eiwitten stijf. Spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. naast elkaar gaar. Laat 4 uur afkoelen.
- Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje. Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache). Laat afkoelen.
- Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ganache. Leg de andere taart erop. Bestrijk rondom met de rest van de ganache.

Ganache maken
instructievideo
- 01:43 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 645 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 0 g