bewaar
Aardbeienjam
Aardbeienjam
bewaar

Aardbeienjam

Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!

40 min. bereiden
12 uur wachten
31waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardbeien

900 g

kristalsuiker

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • weckpotten (à 500 ml)

Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!

Aan de slag

1

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern. Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.

2

Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

3

Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal.

tip

bewaartipJe kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Aardbeienjam

Instructievideo - 01:49 min.