Spaghetti met spinazie en spekjes
Pasta maken vanavond? Deze pasta met spinazie, spekjes en crème fraîche zet je in 20 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spaghetti
- 1 el milde olijfolie
- 250 g gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 750 g diepvries gehakte spinazie
- 125 g crème fraîche
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 6 min. knapperig en neem uit de pan.
- Snipper de ui en fruit 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bevroren spinazie toe. Bak 8 min. tot de blokjes ontdooid zijn en het vocht is verdampt.
- Meng de spaghetti door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Voeg de spekjes en crème fraîche toe.
variatietip:
Liever vegetarisch? Laat de spekjes achterwege en serveer de spaghetti met een spiegelei of plakjes hardgekookt ei.

Spaghetti met spinazie en spekjes
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.245 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Spaghetti met spinazie en spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti met spinazie en spekjes
- 300 g spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 1 el milde olijfolie
- 250 g gerookte spekreepjes
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 6 min. knapperig en neem uit de pan.
- 1 ui
- 750 g diepvries gehakte spinazie
Voeg de bevroren spinazie toe. Bak 8 min. tot de blokjes ontdooid zijn en het vocht is verdampt.
- 125 g crème fraîche
Voeg de spekjes en crème fraîche toe.
Meng de spaghetti door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
Liever vegetarisch? Laat de spekjes achterwege en serveer de spaghetti met een spiegelei of plakjes hardgekookt ei.