Ui­en­qui­che

Een hartige taart met gesmolten Gorgonzola. De verschillende soorten ui maken er een vrolijk geheel van.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 755 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(359) waardeer
hoofdgerecht Een hartige taart met gesmolten Gorgonzola. De verschillende soorten ui maken er een vrolijk geheel van. 4 personen
3 359

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle uien in 10 min. lichtbruin en zacht. Schep in de vorm.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het deeg. Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in stukjes. Voeg de kaas, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien.
  3. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Vlees erbij? Bak 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) uit. Voeg de ui toe en bak 8-10 min. Verdeel het mengsel over het deeg.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 03 - Paasfeest , Receptkaart 2012 week 12-14

Uienquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­qui­che

1
1
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

2
2
  • 3 rode uien
  • 3 uien
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle uien in 10 min. lichtbruin en zacht. Schep in de vorm.

3
3
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 ml verse slagroom
  • 150 g gorgonzola
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in stukjes. Voeg de kaas, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien.

4
4

Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Vlees erbij? Bak 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) uit. Voeg de ui toe en bak 8-10 min. Verdeel het mengsel over het deeg.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.