Smoot­hie ana­nas ap­pel kom­kom­mer

Basilicum in een smoothie? De kruidige smaak doet het goed bij het frisse van het fruit.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje zonder alcohol Basilicum in een smoothie? De kruidige smaak doet het goed bij het frisse van het fruit. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ananas in de lengte. Snijd van 1 helft in de breedte een plak van 1-2 cm dik en snijd in 4 driehoeken. Schil de rest van de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer in de blender of keukenmachine. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en voeg toe.
  2. Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in stukjes. Voeg de komkommer en de basilicumblaadjes toe en mix in 30 sec. tot een smoothie. Verdeel de smoothie over de glazen en garneer met de puntjes ananas.

bereidingstip:

Voeg eventueel extra vocht toe om de smoothie dunner te maken.

bewaartip:

Voeg eventueel wat citroensap toe zodat de appel minder snel verkleurt.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Smoothie ananas appel komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smoot­hie ana­nas ap­pel kom­kom­mer

1
1
  • 1 ananas

Halveer de ananas in de lengte. Snijd van 1 helft in de breedte een plak van 1-2 cm dik en snijd in 4 driehoeken.

2
2

Schil de rest van de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer in de blender of keukenmachine.

3
3
  • 1 appel

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en voeg toe.

4
4
  • 1 komkommer

Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in stukjes.

5
5
  • 7½ g basilicum

Voeg de komkommer en de basilicumblaadjes toe en mix in 30 sec. tot een smoothie. Verdeel de smoothie over de glazen en garneer met de puntjes ananas.

bereidingstip:

Voeg eventueel extra vocht toe om de smoothie dunner te maken.

bewaartip:

Voeg eventueel wat citroensap toe zodat de appel minder snel verkleurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.