Pom­poen­soep

Een gerecht dat gemáákt is voor de herfst. Verrassend aan deze variant: de appels die je toevoegt.

(452) waardeer
hollands hoofdgerecht Een gerecht dat gemáákt is voor de herfst. Verrassend aan deze variant: de appels die je toevoegt. 4 personen
3 452

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de pompoen. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukken. Verhit in de een hoge pan de boter en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de pompoen, appel en suiker toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Rasp de nootmuskaat naar smaak erboven en voeg een 1/2 tl kaneel en het water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Kook de soep in ca. 20 min. gaar.
  2. Klop intussen de slagroom lobbig en breng op smaak met de rest van de kaneel. Voeg naar eigen smaak nootmuskaat, versgemalen peper en eventueel zout toe.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en garneer met kruidige room (in vorm van een kroontje). Bestrooi de soep met croûtons.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep

1
1
  • 1½ kg pompoen
  • 2 uien
  • 2 jonagold appels

Schil en snijd de pompoen. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukken.

2
2
  • 1 el ongezouten boter
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker

Verhit in de een hoge pan de boter en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de pompoen, appel en suiker toe en bak al omscheppend ca. 5 min.

3
3
  • ½ tl kaneel
  • 1 liter water

Rasp de nootmuskaat naar smaak erboven en voeg een 1/2 tl kaneel en het water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven.

4
4

Kook de soep in ca. 20 min. gaar.

5
5
  • 1 dl verse slagroom
  • ½ tl kaneel

Klop intussen de slagroom lobbig en breng op smaak met de rest van de kaneel. Voeg naar eigen smaak nootmuskaat, versgemalen peper en eventueel zout toe.

6
6

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Schep de soep in diepe borden en garneer met kruidige room (in vorm van een kroontje). Bestrooi de soep met croûtons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.