Koreaanse burgertjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 cm verse gember (geschild)
- 3 bosuien
- 2 tl gemalen kruidnagel
- 400 g mager rundergehakt
- 4 meergranen afbakpistolets
- 150 g peen julienne
- 2½ el azijn
- 1 el lichte basterdsuiker
- 1 komkommer
- ½ krop krop ijsbergsla
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de gember zo fijn mogelijk en voeg deze met de kruidnagel en bosui toe aan het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er met natte handen 8 ballen van en duw ze een beetje plat. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgertjes in 15 min. rondom gaar.
- Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de peen julienne met de azijn en suiker. Snijd de broodjes open en leg in elk broodje 2 burgertjes en garneer met de peen, komkommer en sla.
Tip:
U kunt de burgertjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in 15 min. op in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Tip:
U kunt de koreaanse burgertjes ook voor 2 andere recepten gebruiken. 1. Sandwich Koreaanse burger: rooster 8 sneetjes Allison-brood en bestrijk ze dun met ketchup. Snijd de burgertjes in plakjes en beleg er 4 sneetjes mee. Leg er plakjes komkommer en blaadjes ijsbergsla op. Dek af met de resterende 4 sneetjes brood (met de ketchupkant naar onderen), snijd diagonaal doormidden en zet vast met een prikker.
Tip:
2. Koreaanse burgertjes met geroerbakte paksoi: verhit een wok en schenk 2 el olie erin. Voeg de in repen gesneden witte stelen van 1 struik paksoi toe. Doe de laatste 2 min. het groene blad erbij en breng op smaak met peper, zout en sojasaus. Bestrooi met grof gehakte cashewnoten. Serveer met de burgertjes en pandanrijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Koreaanse burgertjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Koreaanse burgertjes
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 2 cm verse gember
- 3 bosuien
- 2 tl gemalen kruidnagel
- 400 g mager rundergehakt
Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de gember zo fijn mogelijk en voeg deze met de kruidnagel en bosui toe aan het gehakt. Voeg peper en zout toe.
Vorm er met natte handen 8 ballen van en duw ze een beetje plat. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgertjes in 15 min. rondom gaar.
- 4 meergranen afbakpistolets
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 150 g peen julienne
- 2½ el azijn
- 1 el lichte basterdsuiker
Meng de peen julienne met de azijn en suiker.
- 1 komkommer
- ½ krop krop ijsbergsla
Snijd de komkommer en sla in reepjes. Snijd de broodjes open en leg in elk broodje 2 burgertjes en garneer met de peen, komkommer en sla.