bewaar
Kokosrijst met mango
Kokosrijst met mango
bewaar

Kokosrijst met mango

Aziatisch toetje met een crunchy topping.

25 min. bereiden
15 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

sushirijst

400 ml

kokosmelk

100 ml

kraanwater

3 el

kristalsuiker

2

verse mango's

8 g

verse munt

2 el

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • timbaaltje (∅ 7 cm)

Aziatisch toetje met een crunchy topping.

Aan de slag

1

Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan. Wrijf de korrels tussen je vingers tot het water helder is. Doe de rijst in een pan met 300 ml kokosmelk, 100 ml water, 2 el suiker en 1 tl zout. Breng aan de kook, schep om en dek af. Kook 15 min. op laag vuur. Laat van het vuur nog 15 min. afgedekt staan.

2

Kook ondertussen de rest van de kokosmelk met de rest van de suiker tot de helft in. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees aan weerszijden van de pit en snijd de helften in de breedte in dunne plakjes. Laat de plakjes tegen elkaar liggen en vorm een waaier. Leg met behulp van een mes op 4 borden een waaier.

3

Vul het timbaaltje met kokosrijst en keer om naast de mango. Herhaal met de andere borden. Verdeel de kokossaus erover. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en hak de pinda's grof. Bestrooi de kokosrijst met de munt en pinda's.