Rode-bietenstamppot met spek
Binnen een half uur op tafel, deze Hollandse stamp met bietjes en een speklapje.
620 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
1 mespunt
4
2
400 g
75 g
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 09 - Lekkers voor iedereen
2016 nr. 02 - Winterse helden
2012 nr. 02 - Rijst & noedels
2012 week 07-11 - 2012 week 07-11
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Laat het bakvet in de pan.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Fruit 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 min. mee.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen). Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, bietjes en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de speklapjes.
- vegatipVervang de speklapjes door 200 g vegan spekreepjes (per 4 personen). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Rode-ui-bietenstamp met spek
Instructievideo - 01:50 min.
Rode-bietenstamppot met spek
Binnen een half uur op tafel, deze Hollandse stamp met bietjes en een speklapje.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Laat het bakvet in de pan.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Fruit 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 min. mee.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen). Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, bietjes en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de speklapjes.
vegatip:Vervang de speklapjes door 200 g vegan spekreepjes (per 4 personen). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
1 mespunt zout
4 speklapjes
2 rode uien
400 g geraspte bietjes
75 g rucola
Dit heb je nodig
pureestamper




