Pa­pri­ka's in krui­den­ma­ri­na­de

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
4 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plastic zak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

(kan ca. 2 dagen van tevoren): Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven. Paprika's in 10 à 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren. Af en toe keren. Paprika's ca. 10 minuten in plastic zak laten rusten. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Harde steeltjes van Italiaanse kruiden verwijderen en kruiden fijnhakken. Basilicum fijnhakken. In kom honing, azijn, olie, knoflook, Italiaanse kruiden en basilicum tot saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Velletjes van paprika's trekken en paprika's halveren. Zaadlijsten verwijderen en paprika's in niet te kleine repen snijden. Paprika door dressing scheppen en minstens 2 uur laten intrekken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.